8 közös programötlet anyák napjára

1. Készítsetek össze egy kis kosárkát tele a kedvenc ételeitekkel, nasiaitokkal, italotokkal, és irány a természet! Kempingezzetek együtt, kártyázzatok, társasozzatok, tollasozzatok, fogócskázzatok, játszátok a kedvenc játékaitokat. 🙂

2. Tartsatok fotózási napot. Készítsetek közös képeket, akár otthon, akár a kedvenc helyeiteken, nyomtassátok ki és alkossátok meg az idei közös anyák napi albumotokat. 

3. Anyák napján igazán megérdemlitek a kényeztetést. Legyen ez egy igazi csajos nap az anyák számára! Ha kislányotok van, tegyetek fel közösen egy arcmaszkot, manikűrözzetek, fonjátok be egymás haját, fűzzetek gyöngyöt, teázzatok, csacsogjatok. Ha kisfiúk szeretnék meglepni az anyukájukat egy ilyen nappal, akkor legyetek ti a kis tündérek ezen a napon, dolgozzatok anyukátok keze alá, szolgáljátok ki mindenféle jóval.

4. Tartsatok filmmaratont/mesemaratont. Mindenki szeret egy tál popcornnal leülni a tv elé és hosszasan meséket vagy filmeket nézni. Az anyák pedig ritkán engedhetik meg maguknak, hogy mindent hátrahagyva éljenek ennek a „szenvedélyüknek”. Szóval varázsoljuk ezt anyák napi programmá! Készíthettek hozzá egy kis belépőjegyet is, pl. Otthoni Anyamozi címmel.

5. Na és hogy mi a helyzet az olvasni vágyó anyákkal? Őket sem felejtjük ki a sorból. Számukra egy ideális program a Könyvklub nap. Ha jó idő van, üljetek ki a kertbe/teraszra/parkba, vigyetek magatokkal egy adag innivalót, és „faljátok fel” az éppen aktuális könyveteket (természetesen ha kint zuhog az eső, ne szegje kedvetek, egy gyertya és egy pokróc is tökéletes kiegészítője egy ilyen napnak).

6. Süssetek közösen sütit. A közös főzőcske mindig jó móka, ragadjatok kötényt és készítsétek el a kedvenc sütiteket, majd egyétek is meg az összeset.

7. Ültessetek virágot és fessetek hozzá kaspót. Akár egy kis kisérletezés kezdete is lehet: ültessetek el két növényt, az egyikhez beszéljetek szépen, mondjátok el neki minden nap, milyen szép növény lesz belőle, és persze gondozzátok. A másikhoz csúnyán beszéljetek és csak gondozzátok.  Figyeljetek meg, hogyan fejlődnek a növények.

8. Készítsétek el közös csészéiteket akár akril festékkel, melyből együtt szürcsölhetitek az év többi napján – vagy még aznap – a kakaót.

Varázsoljátok együtt csodássá az anyák napját minden édesanya számára! 🙂

Megosztás
Leopold Beáta
Leopold Beáta
"Vezesd őket, utat ne tévessz, / S magadhoz mindig hű maradj, / Mert élen állsz, és messze látszol, / Sose feledd: példa vagy!" – Nagy László –