A legaranyosabb húsvéti dekoráció

Itt egy újabb alkalom a dekorálásra, melyeket mint tudjátok, mindig ki is használok. Bár a húsvéti dekorálással nem esek sosem túlzásokba, szeretem, ha egy-két ehhez az ünnephez kapcsolódó tárgy körülvesz.

A korábban készített madárfészek felhasználásával készített húsvéti dekoráció

Az idei dekoráció alapja kézenfekvő volt, hiszen nemrégiben készítettem el egy madárfészket, hogy nektek is bemutathassam az alkotás folyamatát.

Szóval úgy döntöttem, továbbgondolom és húsvéti dekorációt készítek belőle.

Ha van kedvetek, készítsétek el ti is, akár a gyerekekkel közösen, majd használjátok asztaldíszként vagy ékesítse az egyik polcotokat.

Szükséges alapanyagok:

 • Faágak (fészekhez)
 • Színes fonalak
 • Színes filcanyagok
 • Fekete és rózsaszín gyöngy / bolti pompom
 • Újságpapírok
 • Cellux
 • Ragsztópisztoly

Mondom is az elkészítés lépéseit, bár rettentően egyszerű:

 1. Készítsétek el a DIY Madárfészek című videómból a madárfészket, ha pedig már előzőleg elkészítettétek, akkor ez pipa.
  Link a madárfészkes videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=3FS24YbI3_4
 2. Az általatok választott fonalakból készítsetek egy nagy (nyuszi testét képező, oválisra vágott), egy közepes (nyuszi fejét képező), két pici (nyuszi két lába) pom-pomot és egy akkorát, amely a nyuszi farkának megfelelő méretű lesz (a nyuszi méretét igazítsátok a fészekhez)

Pompom készítéséhez kis segítség: https://www.youtube.com/watch?v=lCTHbOaZwPE&t=5s

 1. A pompomokat ragasszátok össze ragasztópisztoly segítségével.
 2. Egy sötétebb, a nyuszitokhoz színben passzoló filc anyagból vágjatok két kis fület, majd egy világosabb filc anyagból vágjátok ki a nyuszi fülének belsejét, és a kettőt ragasszátok egymásra.
 3. A füleket félbe hatjuk, végeiket beragasztózzuk, majd a nyuszi fejére ragasztjuk.
 4. A szemek és az orr következik. Ezeket készíthetitek gyöngyökből is, én viszont boltban várárolt kis pompomból vágtam le egy kis darabot, összebügyürgettem, és ezeket ragasztottam a nyuszi arcára.
 5. Az újságpapírból egy nagyobb darabot szakítunk ki, tojás alakúra formázzuk, majd egy újabb darabbal beborítjuk azt. Az egészet celluxal körbetekerjük, ezzel fixálva azt.
A tojások készítése közben

8. A ragasztópisztollyal kis területen beragasztózzuk a tojás felületét, majd elkezdjük körbetekerni a fonallal. A fonalat folyamatosan ragasztós felületre tekergetjük, míg a végére nem érünk.

9. Ezt követően pedig nincs is más dolgunk, mint mohát/műmohát tenni a fészekbe, és számunkra tetszőleges módon belehelyezni a tojásokat és a nyuszit.

10. Plusz dekorálásként rakhattok bele pici virágokat vagy színes pompomokat, ahogyan én is tettem.

A húsvéti nyuszi és tojásai

Jó kreatívkodást kívánok! Ha tetszett az ötlet és elkészítetted, mutasd meg nekünk is, hadd gyönyörködhessünk minél többen benne. 🙂

Megosztás
Leopold Beáta
Leopold Beáta
"Vezesd őket, utat ne tévessz, / S magadhoz mindig hű maradj, / Mert élen állsz, és messze látszol, / Sose feledd: példa vagy!" – Nagy László –