DIY Madárfészek

Fészekrakó

Fészekrakó kis madárka,
Hazatérve otthonát fabrikálja.
Akár egy hangya, úgy hordja,
Akár egy mérnök, úgy rakja
Mindazt a sok fűszálat,
Melyből fészkét végül összerakja.
Egy szál ide, egy szál oda,
Kis madárka fészkét csínosítja.

Az előző posztomat egy akadálypályával zártam, ahol a gyerekek célja egy-egy fűszál eljuttatása volt a madárka fészkébe, ezzel segítve a kis állatkának befejezni otthonát.
Az általam készített fészekről megosztottam ott is egy fényképet, majd instagrammon és facebookon kérdeztelek benneteket, kíváncsiak lennétek-e az elkészítési módjára. Mivel ezt a posztot olvasod, így számodra is egyértelmű lehet, hogy a szavazatok alapján „igen” volt a válasz.

Tehát elkészítettem egy hasonló fészket, mostmár videóban, nektek. A végeredmény nem lett teljesen ugyanaz, ez viszont csak az alapanyag másságán múlott, a technika változatlan volt. Bátran készíthettek belőle tavaszi dekorációt (ha szeretnétek, erről is készítek majd egy videót, én hogyan varázsolnék belőle tavaszi/húsvéti dekort), de felhasználhatjátok játékelemként („Hány tojást kell a fészekbe tennem, ha a kártyán 3 pöttyöt látok?” és társai), vagy akár az akadálypályát is megvalósíthatjátok vele.

A fészek elkészítéséhez szükséges lesz: vastagabb, vékonyabb és nagyon vékony faágakra, illetve ragasztó pisztolyra

Tipp: amennyiben tehetitek, vékony faágaknak válasszatok hajlékony ágakat (pl szomorú fűz), így az alap megalkotásakor csak akkora csigát kell készítenetek belőle – egymás mellé tekerve azokat –, amekkora alapot szeretnétek a fészeknek. A fészket töltsétek ki száraz fűszálakkal vagy akár mohával.

Kövess facebookon és instagrammon egyéb tartalmakért, gyors értesítésért az új blogposztokról, és hamarosan érkezem majd a tavaszi/húsvéti dekoros szavazással is, így semmiképp sem maradsz le róla. 🙂

Jó kreatívkodást kívánok!

Megosztás
Leopold Beáta
Leopold Beáta
"Vezesd őket, utat ne tévessz, / S magadhoz mindig hű maradj, / Mert élen állsz, és messze látszol, / Sose feledd: példa vagy!" – Nagy László –