Fakanócos illatgyertya készítése

Bár a mesegyertya alakja általában hosszúkás, ebben az időszakban tehetünk egy kis kivételt, hiszen mi is lehetne jobb így télen, mint a kandalló mellett ülve hallgatni a fa ropogását egy gyönyörű karácsonyi mese mellett? Nem is tudnék sok jobbat elképzelni. 🙂

Pontosan ezt a hatást szerettem volna elérni a házilag készített fa kanócos gyertyával. Bár a kanóc pattogása nem annyira intenzív, mintha direkt erre a célra kialakított fakanócot vásároltam volna, de még így is magáért beszél a hangulata. Főleg ha például mézeskalács illóolajat is csepegtettek a viaszhoz, akkor biztosan mindenkit átjár majd a karácsonyi hangulat!

Ha már halomban állnak a félig elégett gyertyáitok, melyeket nem tudtok vagy már nem akartok meggyújtani, most itt az ideje felhasználni őket és varázsolni belőlük egy újat. Ha pedig nincs épp ilyen gyertya a tarsolyotokban, nyugodtan vásároljatok valamelyik hobbi boltban pár viasztömböt, mert megéri.

Amire szükségetek lesz:

  • Gyertyaviasz (viasztömb/régi gyertyákból kinyert viasz)
  • Üvegtégely
  • 1 kis fa spatula
  • Olívaolaj/ Kókuszolaj
  • Illóolaj (opcionális)
  • Ragasztópisztoly

A gyertya elkészülte után annak külseje tetszés szerint dekorálható.

Ha elkészítetted az ötletet és volna kedved megmutatni a világnak, készíts róla egy fényképet, és küld el nekünk az elérhetőségeink valamelyikére (Instagram, Facebook, email: betti@pedatoltet.hu ).

Jó kreatívkodást!

Megosztás
Leopold Beáta
Leopold Beáta
"Vezesd őket, utat ne tévessz, / S magadhoz mindig hű maradj, / Mert élen állsz, és messze látszol, / Sose feledd: példa vagy!" – Nagy László –