Gesztenye eső

Nos, ki volt gesztenyét gyűjteni? Ha már megraktátok a zsákocskákat, akkor itt az ideje egy izgalmas társasjátékot készíteni belőlük. 🙂

A játékhoz három tábla tartozik, a játékot pedig két különböző módon jatszhatjátok.

Az első variáció a számok nélküli táblával játszandó. A játék menete egyszerű. Sorra dobjatok a dobókockával. Amennyiben a bordó mezőre léptek, húzzatok egy kártyát a pakliból, amin egy kérdés van. Ha megfelelő választ adtok a kérdésre, a gesztenye bankból igényeljetek egy gesztenyét.
Ha a sárga mezőre léptek, lehetősegetek van dobni a szerencsekockával (lépj 1-et előre, lépj 1-et vissza, lépj 2-őt előre), valamint amennyiben a sárga mezőre érkeztek, dőljetek hátra és pihenjetek, hiszen nincs feladatotok.

Ha a számokkal ellátott táblával játszotok, a játék menete egy picit más. Ebben az esetben a bábukra, a számos dobokockára és a mezők színeire lefestett kavicsokra lesz szükségetek. Az eredeti ötletem szerint (amint a képen is látható) a gesztenyék voltak lefestve, azonban száradás után a festék lepereg a felszínükről, így inkább a kavicsokat ajánlom.
Az előzőhöz hasonlóan sorra dobjatok a dobókockával. Ha egy színes, számozott mezőre léptek, a feladatok a következő: nézzétek meg, hogy hányas és milyen színű mezőre léptetek, majd a színes kavicsokból válogassatok ki annyit és olyan színű kavicsot, amely megegyezik a mezőtökkel.
Ha helyesen végeztétek el a feladatot, igényeljetek a gesztenye bankból egy gesztenyét.

Mindkét esetben az győz, aki a legtöbb gesztenyét gyűjti össze.

Az alábbi gombokra kattintva letölthetitek és kinyomtathatjátok a játéktáblákat és a kártyákat a kivágásukhoz. Készítsétek el a kis sünis bábukat és fessétek le a kövecskéket. A kis szerencsedobókockát se felejtsétek el, a sima dobókockát pedig helyettesíthetitek általános társasjátekokban megtalálható kockával is.

Jó játékot kívánok!
Élj pozitívan, taníts kreatívan!

JÁTÉKOK LETÖLTÉSE:

Leopold Beáta
Leopold Beáta
"Vezesd őket, utat ne tévessz, / S magadhoz mindig hű maradj, / Mert élen állsz, és messze látszol, / Sose feledd: példa vagy!" – Nagy László –