Mese csúszka

Már csak napok kérdése és itt a téli vakáció!
Ilyenkor minden kis lurkó legszívesebben már csak játszana, kikapcsolódna és sokat aludna. Az ünnepek alkalmával pedig újra előkerülnek a társasjátékok, hogy a család a játék örömével tölthesse az estéket.

Éppen ezért most én is készültem egy aranyos, mesés társasjátékkal nektek.
Akár az utolsó tanítási napon használjátok fel, akár karácsony estéjén, biztosan élvezni fogjátok ti is és a gyerekek is!

A társasjáték a jól ismert mesékre épít, így a gyerekek örömüket lelhetik a válaszadásban, míg a szülőknek a régi emlékek felidézésében kedvez. 🙂
A játék minimum 3 fővel játszható, maximum pedig annyian, ahány bábunak megfelelő tárgyat találunk a házban (szóval végtelen). 
Szükségünk lesz egy játékvezetőre, hiszen ő fogja kiosztani majd a választott kérdéseket a játékosoknak.

A játéktáblán 3 motívumot láthatunk, melyeknek különböző jelentéseik vannak:

  1. Szánkó: ha erre a mezőre lépsz, jó eséllyel előre léphetsz majd.
  2. Hegyek: ezen a mezőn valószínűleg valamilyen nehezítés ér téged.
  3. Ajándékcsomag: valamilyen feladattal / kihívással találod szembe magad
    + sima fehér kör: ezek a semleges mezők.
A játéktábla

Minden motívumhoz tartozik egy számokkal ellátott kártyás tábla,

A motívumokhoz tartozó, számokkal ellátott kártyás tábla

melyekhez az utasítást adó kis kártyák tartoznak.

Az utasítást adó kis kártyák egyike

A játékos feladata dobni a dobókockával, majd a választott bábujával annyit lépni előre, ahányast dobott. Attól függően, hogy melyik mezőre érkezik, a motívum táblájáról választ egy számot. Ekkor a játékvezető odaadja az adott számmal ellátott kis kártyát, a játékos pedig elvégzi az utasítást, legyen az kihívás, hátráltatás vagy előny.

A játék pedig folytatódik tovább a következő játékossal.

Nincs más dolgotok, mint kinyomtatni a társasjátékot (a kis kártyákból 6-ot is nyomtathattok egy A4-es oldalra), kivágni a kis kártyákat, majd bábukat és dobókockát keresni hozzá. Végül pedig élvezni a játékot! 🙂

A teljes társasjáték ide kattintva érhető el.

(A játékban van kettő „Melyik mese főcimdalát hallod?” kártya, melyeknél le kell játszani valamely mese főcimdalát. Én eredetileg a Jégvarázs főcimdalát, illetve a magyar népmesék főcimdalát választottam, de nyugodtan válasszatok ízlésnek/aktualításnak megfelelőt helyettük.)

Leopold Beáta
Leopold Beáta
"Vezesd őket, utat ne tévessz, / S magadhoz mindig hű maradj, / Mert élen állsz, és messze látszol, / Sose feledd: példa vagy!" – Nagy László –