Nyuszi túra társasjáték tojástartóból készítve

Indítsd a napot egy kis húsvéti játékkal, vagy legyen ez a délutáni mókaidő.
Ha a húsvéti játékokra gondolunk, valószínüleg mindenkinek először a tojáskeresés juthat eszébe.
Azonban az elmúlt hetekben továbbgondoltam a húsvéti játék fogalmát. Ebben az időszakban ha valami van a háztartásban, az biztosan a tojástartó. És ha már van, miért ne készíthetnénk társasjátékot belőle a gyerekeknek?

Húsvéti társasjáték tojástartóból

Nálam is tornyosultak már ezek a tojástartók, de tudtam, hogy valamit alkotni szeretnék belőle, ezért nem szabadultam meg tőlük soha. És hát alkottam is, csak a megfelelő időpontra és ötletre volt szükség.

Így találtam ki és alkottam meg a Nyuszi túra nevet viselő társasjátékot! 😀

Gyors elkészítése:

Csupán egy 30 db-os tojástartóra, két 6 darabos tojástartóra, festékekre, színeslapokra, fogpiszkálóra, gomolyára és ragasztóra volt szükségem.A nagy tojástartót lefestjük zöldre. Kitaláljuk, melyik oldal lesz a start és melyik oldal lesz cél, majd jöhet a mezők kijelölése, lefestése a starttól számolva:

  • Narancssárga mező: 2,13,16
  • Kék mező: 9,24

Egy nyuszi elkészítéséhez a kis tojástartóból levágunk két talp részt (amibe konkrétan a tojás kerülne), és rárajzoljuk filccel és festékkel a nyuszkó arcát. Ezt követően a tetejéből két kis nyuszifület vágunk ki, a közepét fehérre festjük, majd összeragasztjuk a két alkotóelemet.

A kis tapsifüles tojástartóból készítve

Fehér fonalból pom-pomot készítünk, ez lesz a nyuszink farka. Ha elkészült, a helyére ragasztjuk.

Tipp: Készítsetek különböző színű nyuszikat, hogy könnyen megjegyezhető legyen, ki melyik nyuszi gazdija.

Zöld fonalból 10 kis méretű pom-pomot készítünk. Ezeket a starttól számolva felragasztjuk a 3, 5,7, 12, 17, 18, 20, 25, 27, 29 mezőre.

A tojástartó elválasztó részéből kivágunk 3 darabot és lefestjük, mintha hegyek lennének. Ezeket a 10, 15 és a 22-es mezőre helyezzük.

A felhőkbe nyúló, havas hegyek

A kis nyilakat színespapírból kivágjuk, ragasztópisztollyal fogpiszkálóra rögzítjuk, majd a tojástartóba szúrjuk úgy, hogy a megfelelő irányokat jelölje.

A játékhoz 21 kis, feladatos kártyát készítettem, melyeket letölthettek és kinyomtathattok színesben és fekete- fehérben egyaránt. Ezeket kell még kivágnotok, és a játék el is készült.

A feladatokat rejtő kártyák, melyek számos készséget fejlesztenek játék közben

Tipp: a kártyákat ha lelamináljátok és (nem alkoholos) filcel irtok rá, végtelenszer felhasználhatóak lesznek.

IDE KATTINTVA ELÉRHETITEK A KÁRTYÁK ÚTMUTATÓJÁT!
Ide kattintva pedig elérhetitek a kártyákat SZÍNES vagy FEKETE-FEHÉR változatban.
Ha kártyánként, nagyobb verzióban szeretnétek elérni, írjatok nyugodtan Facebookon, Instagrammon vagy e-mailben (betti@pedatoltet.hu), és azonnal küldöm. 🙂

A játék menete egyszerű:
A kártyákat jó alaposan összekeverjük és lefordítva egy pakliba, a játéktábla mellé helyezzük.
A játékosok a nyusziaikat a starthoz sorakoztatják. Az óramutató járásával megegyező irányba haladunk. A soron következő játékos dob a dobókockával és annyit lép előre, ahányast dobott (a kezdőkörben nehezítésként alkalmazhatjátok, hogy csak akkor kezdheti meg a játékot, ha 1-est dob 😀 ).

A mezők, nyilak, bokrok, nyuszkók,

Ha a játékos egy narancssárga mezőre lép, akkor mégegyet előre léphet.
Ha kékre érkezik, akkor egyet vissza kell lépnie.
Amennyiben egy bokros mezőre lép, húznia kell egy feladatot a kártyapakliból, és teljesítenie kell azt. Ha sikerült megoldania, a kártyát megtarthatja, ha nem, vissza kell raknia a pakli aljára (amennyiben nem laminálva használjátok a kártyákat, ezeket a lapokat egy külön pakliba gyűjtsétek össze).
A hegyek nehezítő mezők, ha ezekre ugrik a nyuszi, a következő körből az adott játékos kimarad.

Az győz, akinek hamarabb sikerül a célbaérnie. A játék végén számoljátok össze, kinek hány kártyája gyűlt össze. Akinek a legtöbb sikeresen teljesített feladata van, az a külön helyezett.

Mulassatok jól ti is, teljenek a húsvéti reggelek, délutánok közös játékkal! 🙂

Megosztás
Leopold Beáta
Leopold Beáta
"Vezesd őket, utat ne tévessz, / S magadhoz mindig hű maradj, / Mert élen állsz, és messze látszol, / Sose feledd: példa vagy!" – Nagy László –