Pikk-pakk elkészíthető játék tojástartóból

Ha már mutattam nektek egy komplex, bonyolultabb társasjátékot tojástartóból, itt az ideje, hogy egy pikk-pakk összerakható játékot is bemutassak.

Ez igazán az utolsó perces játékok közé tartozik, viszont ez nem jelenti azt, hogy unalmas lenne és ne lenne használható az év bármely szakaszában! 🙂

Amire szükséged lesz:

  • Egy nagy tojástartó
  • Két hungarocell tojás (ezt helyettesíthetitek bármivel, aminek a mérete passzol a tojástartókkal)

Csupán két lépésből áll az összeállítás:

  1. A tojástartót ketté felezzük, a „mezőket” különböző színekre lefestjük az egyik felől, majd a másik felől ugyanezt megtesszük tükörképben.
  2. A hungarocell tojást is lefestjük valami olyan színre ami nem jelöl mezőt.

A játék menete pedig roppant egyszerű: a játékosok kő-papír-ollóval eldöntik, ki kezd. Aki nyer, az a tojással megtesz egy bizonyos mozdulatsort a játék térfelén a színes mezőkre lépve: pl. narancssárga, lila, sárga, narancssárga, majd leveszi a tojást. A másik játékosnak pedig meg kell ismételnie ugyanezt a mozdulatsort.
Ha sikerül neki, akkor a következő kört ő kezdi. Ha elveszíti, akkor ismét a másik fél kezd.
Ha szeretnétek, irhatjátok is a megnyert meccsek számát jatékosonként, és a játék végén összeszámolhatjátok, kinek gyűlt több pontja össze.

Nyugodtan találjatok ki hozzá új szabályokat, nehezítéseket (pl. hány lépést lehet megtenni max), kihívásokat korosztálytól függően, ahogy éppen kedvetek tartja.

Remélem hasznos lesz számotokra és sikerül beépíteni a játszós programokba. Ha elkészítettétek, küldjetek nekünk is képet róla, hogy mi is megcsodálhassuk. 🙂

Áldott húsvéti ünnepeket kíván Nektek a Pedatöltet!

Leopold Beáta
Leopold Beáta
"Vezesd őket, utat ne tévessz, / S magadhoz mindig hű maradj, / Mert élen állsz, és messze látszol, / Sose feledd: példa vagy!" – Nagy László –